Tak

Følgende produkt(er) er nu lagt i kurven

Valg af luftgevær hagl til skiveskydning

I denne guide vil vi kigge nærmere på hagl til skiveskydning. Markedet for hagl til skiveskydning er stort og kan virke en smule uoverskueligt, hvis man som ny skytte skal i gang med sporten. Kender du allerede til de overvejelser, man bør gøre inden du går ud og køber hagl, kan du eventuelt hoppe ned i bunden af denne artikel, hvor vi har listet en række bud på hagl til skiveskydning. Mangler du inspiration eller er du ny inden for denne sport, kan du med fordel læse videre. God fornøjelse!

Muligheder og lovgivning

Der findes i dag tre primære kalibre inden for luftgeværer på det danske marked:

4,5mm (kal. .17),

5,5/5,6mm (kal. .22)

6,35mm (kal. .25)

Alle tre kalibre kan bruges til skiveskydning og det er kun præferencer og eventuelle regler og krav i forbindelse med konkurrencer, der er afgørende for dit valg.

Der er dog visse regler for luftgeværer, som du skal være opmærksom på. Fra 1. juni 2012 kom der skærpelse på området, der betyder, at du ikke kan købe alle kalibre sådan uden videre. Fra d. 1. juni 2012 kræves der enten jagttegn, våbentilladelse eller medlemskab af en skytteklub, hvor du også har våbenpåtegning på dit medlemsbevis, for at må købe og benytte luftgeværer over 4,5mm. Luftgeværer med en kaliber på 4,5mm eller derunder, er ikke omfattet af samme regler.

Hvis du ikke har jagttegn, våbentilladelse eller er medlem af en skytteklub, kan du derfor kun købe et luftgevær i kaliber 4,5mm, hvis du skal ud og købe et nyt gevær i dag. Du kan læse mere om reglerne og begrundelserne for denne ændring her: http://www.justitsministeriet.dk/arbejdsomr%C3%A5der/v%C3%A5ben/erhvervelse-besiddelse-og-anvendelse-af-v%C3%A5ben/luft-og-fjederv%C3%A5ben/fakta-om-luft

Hagltyper

Når du skal vælge hagl, har du flere forskellige muligheder at vælge imellem og som nybegynder eller let øvet, kan det være en smule svært, at finde ud af, hvilken type man skal gå efter.

Overordnet set, findes der på markedet i dag, fire forskellige typer af hagl:

Fladhovedet hagl

Rundhovedet hagl (også kendt som diabolo hagl)

Spidshagl

Hul spids hagl (også kendt som Hollow point hagl)

Fladhovedet hagl er ofte det rette valg til skiveskydning. De er designet til at lave et fint, rundt hul i skiven og gør det nemmere at afgøre, hvor et hagl har ramt. Et fladhovedet hagl er beregnet til skydning på afstande op til ca. 20 meter - alt efter banens opsætning. Det mest normale er 10 meter, som også er den officielle afstand til olympisk skydning. Det fladhovedede hagl kan få problemer med præcisionen, hvis du bruger dem på en åben bane med vindpåvirkning. Det flade hoved fanges nemt af vinden og det er også derfor, at det ikke anbefales, at bruge denne type hagl til skud på længere distancer.

Vil du gerne skyde på længere distancer, bør du kigge rundhovedet hagl, som er mere aerodynamiske og derfor er mindre påvirkelige af vinden. Denne hagltype bevarer sin udgangshastighed over en længere distance og kuglefaldet er fladere end ved f.eks. det fladhovedet hagl.

Hul spids hagl eller Hollow point, som de også kaldes, læner sig opad de fladhovedet hagl - dog med den primære forskel, at disse hagl er produceret, så de ekspanderer mest muligt ved anslag. Disse hagl er derfor også meget populære blandt jægere, der jager eller regulerer på korte afstande.

Den sidste hagltype er spidshaglet, som også er aerodynamisk formet. Dette kan under de rette forhold, også betyde en høj præcision på selv længere afstande.

Vægt og hastighed

Udover formen af haglet, har haglets vægt og luftgeværets hastighed også betydning for præcision. Et lidt tungere hagl sammen med den rette mundingshastighed kan betyde en højere præcision, hvis der er vindpåvirkning på banen. Haglene vejer ikke ret meget og der skal ikke meget vind til, førend det kan have indvirkning på kuglebanen.

Det er dog vigtigt, at du ikke vælger et hagl, der er tungere end anbefalet til netop dit luftgevær. Der kan være store forskelle på anbefalet haglvægt mellem forskellige fabrikanter og serier. Du risikerer at ødelægge dit gevær, hvis hagl ikke passer sammen med dit geværs specifikationer. Første step inden du køber hagl, er derfor, at du undersøger den anbefalede vægt til netop dit gevær. Når du har styr på dette, vil vi anbefale, at du prøver nogle forskellige hagltyper for at finde frem til den rette, der passer til netop dit behov.

Forslag til hagl:

Herunder kommer vi med en række forslag til dig, der vil i gang med skiveskydning med dit luftgevær.

Gamo hagl:

http://www.sonos.dk/product/gamo-match-hagl-45mm-500-stk-i-metaldaase-215/

http://www.sonos.dk/product/gamo-pro-magnum-hagl-45mm-250-stk-i-metaldaase-216/

http://www.sonos.dk/product/gamo-rundhagl-45mm-aeske-med-500-stk-234/

HN hagl

http://www.sonos.dk/product/hn-diabolo-baracuda-635mm-200-stk-i-metaldaase-233/

http://www.sonos.dk/product/hn-baracuda-match-45mm-500-stk-i-metaldaase-238/

http://www.sonos.dk/product/hn-baracuda-match-55mm-200-stk-i-metaldaase-232/

http://www.sonos.dk/product/hn-field-target-trophy-45mm-500-stk-i-metaldaase-225/

http://www.sonos.dk/product/hn-field-target-trophy-55mm-500-stk-i-metaldaase-224/

http://www.sonos.dk/product/hn-hollowpoint-45mm-500-stk-i-metaldaase-236/

http://www.sonos.dk/product/hn-hollowpoint-55mm-200-stk-i-metaldaase-235/

http://www.sonos.dk/product/hn-diabolo-spidshagl-45mm-500-stk-i-metaldaase-222/

http://www.sonos.dk/product/hn-diabolo-spidshagl-55mm-200-stk-i-metaldaase-223/

http://www.sonos.dk/product/hn-diabolo-sport-hagl-45mm-500-stk-i-metaldaase-220/

http://www.sonos.dk/product/hn-diabolo-sport-hagl-55mm-500-stk-i-metaldaase-221/

JSB hagl

http://www.sonos.dk/product/jsb-diabolo-exact-452mm-aeske-med-500-stk-43/

http://www.sonos.dk/product/jsb-diabolo-exact-jumbo-552mm-aeske-med-250-stk-44/

http://www.sonos.dk/product/jsb-diabolo-exact-jumbo-552mm-aeske-med-500-stk-45/

http://www.sonos.dk/product/jsb-diabolo-exact-jumbo-heavy-552mm-500-stk-46/

http://www.sonos.dk/product/jsb-straton-45-aeske-med-500-stk-kopi-527/Sonos Import v/Carsten Samuelsen
Anemonevej 5, 4220 Korsør
Tlf. +45 26 23 13 07
E-mail: info@sonos.dk
CVR-nummer: DK26596327
Etableret i år 2001
Alle priser i denne webshop er inkl. Moms.

Hvis du skal have din pakke sendt til Grønland, Færøerne eller Norge så kan du handle uden at betale dansk moms, shoppen beregner også fragten ud automatisk.
Webdesign by Cubit Medialine ApS
Inline

Varen er lagt i din kurv

Indkøbskurv (#basket-quantity# Stk.)
Samlet pris #basket_total_amount#
Klik her for vores mobilside